Trouwplannen? Vind hier bedrijven uit de Trouwbranche

Zorgverzekering en Trouwen

Nadenken over je zorgverzekering

Als je gaat trouwen verandert er veel in je leven. Misschien ga je voor het eerst samenwonen, koop je met je partner een huis of ga je een appartement huren, je maakt afspraken over wie wat in huis doet en je verandert misschien wel je naam. En dan hebben we het nog niet eens over het regelen van de mooiste dag van jullie leven! Iets waar je waarschijnlijk helemaal niet over nadenkt is je zorgverzekering. Maar ook daar kan iets in veranderen nu.

Samen op een zorgpolis

Je kunt namelijk je zorgverzekering op dezelfde polis als je partner zetten. Zo heb je in een handig overzicht waar jullie zorgverzekeringen lopen en hoe je verzekerd bent. Jullie houden allebei je eigen zorgverzekering, maar een van jullie wordt ‘hoofdverzekerde’. Dat heeft verder niet zoveel consequenties, behalve dat de premie van de rekening van de hoofdverzekerde wordt afgeschreven. Hoe je dat samen regelt is natuurlijk helemaal aan jullie!

Pas je verzekering aan je wensen en behoeften aan

Je hoeft dus niet allebei precies dezelfde verzekering te kiezen als je samen op een polis staat. Iedereen heeft zo zijn eigen zorgwensen en –behoeften, ook als je getrouwd bent. Het is sowieso slim om in november of december zorgverzekeringen te vergelijken. Het kan namelijk best zo zijn dat je zorgbehoefte verandert. Misschien heb je toch wat vaker last van die knie dan je dacht en is een uitgebreider pakket voor fysio een goed idee. Of hebben jullie een kinderwens, dan kun je je extra verzekeren voor bijvoorbeeld kraamhulp.

Je kunt ook ieder jaar je vrijwillig eigen risico aanpassen. Als je denkt dat je flink wat kosten gaat maken, kun je beter voor een laag eigen risico kiezen. Heb je een aanvullend pakket, dan is het een optie om wat meer eigen risico te nemen. Zorg uit de aanvullende verzekering valt namelijk niet onder het eigen risico.

Meer informatie over je zorgverzekering bekijk :

United Consumers zorgverzekering .

 

 

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Spring naar toolbar