Trouwplannen? Vind hier bedrijven uit de Trouwbranche

Trouwlocatie

Trouwlocatie vinden

Een van de meest belangrijkste punten die jullie voor de trouwdag moeten regelen is natuurlijk de trouwlocatie. Zonder feestlocatie immers geen bruiloft. Het kan nog best een lastige klus zijn om de perfecte trouwlocatie te vinden. Deze moet natuurlijk wel helemaal aan jullie eisen en smaak voldoen.

Als jullie bezig zijn met het zoeken van een geschikte locatie, dan is het zinvol om eerst op een rijtje te zetten waar de locatie aan moet voldoen. Let hierbij op de sfeer, jullie budget en de ligging. Zo kunnen jullie veel gerichter op zoek gaan naar een goede locatie. In Nederland zijn er ruim 15.000 officiële feestlocaties. Er zijn een aantal punten waar jullie op moeten letten.

weddingplannen.nl - Weddingplanner

De stijl van een trouwlocatie

De locatie moet natuurlijk wel bij jullie stijl passen. Bepaal dan ook wat voor soort feest jullie willen geven. Een kasteel past weer goed bij een bruiloft met een sprookjesthema, terwijl een hippe club weer geschikt is voor een moderne bruiloft.

Bezoek de locatie

Bezoek de gelegenheid ook van tevoren. Op een website of op een foto is deze waarschijnlijk heel anders dan in het echt. Als jullie de trouwlocatie bezoeken, dan kunnen jullie de sfeer proeven.

Toegankelijkheid van een locatie

Ga ook na of de locatie toegankelijk is. Dit is een zeer belangrijk aspect. Als een van jullie gasten mindervalide is, dan is het natuurlijk zinvol om na te gaan of de trouwlocatie rolstoelvriendelijk is en over voldoende faciliteiten beschikt. Bekijk ook of er genoeg parkeergelegenheid is.

Het verloop van jullie dag

Ga na hoe jullie de dag willen laten verlopen. Als jullie in de kerk trouwen, dan ben je vaak al aan jullie woonplaats of regio gebonden. Het hangt er ook weer vanaf wat jullie na de plechtigheid een groot of klein feest willen geven.

Gasten en de keuze van een locatie

De hoeveelheid gasten is natuurlijk ook weer van invloed op de trouwlocatie. Als jullie veel gasten uit willen nodig, dan zullen jullie op zoek moeten gaan naar een grote locatie met voldoende toiletten en parkeergelegenheid.

Reserveer de trouwlocatie op tijd

Hebben jullie een perfecte trouwlocatie gevonden? Reserveer deze dan op tijd. Zo weten jullie zeker dat jullie er terecht kunnen op de grote dag.

Trouwen in een kasteel op de Ardennen? huwelijkslocatie Ardennen

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Spring naar toolbar