Trouwplannen? Vind hier bedrijven uit de Trouwbranche

Trouwfotograaf

Trouwfotograaf voor je bruiloft

Als je gaat trouwen moet je veel zaken regelen, zoals het kiezen van een trouwfotograaf. Dit kan best lastig zijn, want kies je nu voor een professionele fotograaf of een semiprofessionele? Online tref je een enorm aanbod van fotografen. Voordat je er een kiest, is het in ieder geval belangrijk dat je op een aantal punten let.

 

De stijl

Eén van de eerste dingen waar je op kunt letten is de stijl van fotograferen. Elke fotograaf heeft weer een geheel eigen stijl. De ene maakt meer journalistieke foto’s, terwijl de ander weer creatiever te werk gaat. De stijl moet natuurlijk wel aansluiten op jullie smaak. Anders hebben jullie straks een fotoreportage die jullie allebei afschuwelijk vinden.

weddingplannen.nl - Weddingplanner

De klik

Een fotograaf is bijna de hele dag op jullie bruiloft aanwezig. Het is dan ook erg belangrijk dat er een klik is tussen jullie. Zo voelen jullie je veel comfortabeler en krijg je veel mooiere, echtere foto’s.

 

Offertes vergelijken

Voordat je een fotograaf kiest, kan je er een aantal benaderen om offertes aan te vragen. Je komt er dan achter hoe het zit met de reiskosten- en tijd, hoeveel foto’s je krijgt en hoe lang de fotograaf komt fotograferen. Ook weet je dan welke fotograaf het voordeligste is.

 

Preweddingshoot maken

Sommige fotografen bieden je een preweddingshoot aan. Je kunt dan alvast een beetje kennis maken met de fotograaf en wennen aan zijn of haar werkwijze. Door een preweddingshoot te maken, kunnen jullie al wat oefenen voor de fotosessie op de dag zelf. De echte fotosessie op jullie trouwdag zal jullie dan veel makkelijker afgaan.

 

Duidelijke afspraken maken

Het is heel belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de trouwfotograaf. Maak deze afspraken op tijd en zet ze vast op papier. Zo kunnen jullie afspraken maken over het tijdstip en de locatie, hoe lang de fotograaf blijft, wat jullie van de foto’s verwachten. Door duidelijke afspraken te maken, zijn jullie niet gestrest en kunnen jullie genieten van de fotosessie.

 

 

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Spring naar toolbar